fredag 9 oktober 2015

Häät (NSFW)

Så vi gifte oss. Och det tog ju inte två månader, men det är ändå det som är anledningen till att bloggen legat nere så länge. Trots att det är en löparblogg så försöker jag ju ha ett personligt anslag, och då kan man inte gå och gifta sig helt okommenterat, men jag har inte känt att jag kunnat fånga det i ord. Det var helt så fantastiskt.

Det var inte ens stressigt i förhand, för allt var så bra planerat av oss, och ansvarstaget av marskalkerna. Träningen kunde alltså gå helt som vanligt nästan ända in till Dagen den 22 augusti. Fast det är klart, någon gång fick man byta ut morgonjoggen mot att öva de väldigt stappliga valsstegen. Och någon gång gömde fästmön en kamera när man gjorde det.Sedan for vi till Åbo skärgård, och när Dagen kom så hade all dryck och all gäster på något magiskt sätt kommit dit, och till slut fick alla nog sina hotellrum också. Vi gifte oss i Kakskerta kyrka, och åkte häst och vagn därifrån. Till middag åt vi lamm, och lät våra älskade hålla tal om hur mycket de älskade oss.
Tårt-Hitler var toastmaster, tillsammans med Eppu.Därefter fick vi ju valsa, annars vore ju träningen helt förgäves. Det gick bra, bortsett från den gången när vi nästan fick en takbjälke i huvudet.Och kanske nästan bäst av allt: The Great Park (Stephen Burch) var där, och gav en spelning, sin första i Finland, och enligt egen utsago den första där folk börjat spontandansa till I was in the north before the fall, och sedan bara inte slutat dansa.


Sedan blev det mer bastu, sedan bad under en stjärnklar augustinattshimmel, och allt var nästan löjligt perfekt.

Sedan försov vi oss till frukosten, och sedan for vi ut på en kort cykelsemester, med goda vänner och långväga gäster. Och på torsdagen den 27 augusti, sex dagar efter mitt senaste riktiga löppass (där riktig := minst tio kilometer), var jag ute och sprang igen, den gången som en gift man.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar